Deze producten maken je studietijd makkelijker

Ben je net begonnen aan een nieuwe studie? Of wil je je alvast goed voorbereiden voor volgend jaar? Studeren is niet altijd leuk, maar het kan een stuk makkelijker worden gemaakt met handige gadgets speciaal voor studenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe laptop met alle juiste functies. Of een handige planner waar je al je studieactiviteiten kunt bijhouden. In dit artikel zetten we een aantal studenten must haves op een rij die je studietijd gegarandeerd makkelijker gaan maken.

Een laptop voor je studie

Dit ligt misschien een beetje voor de hand, maar een laptop is onmisbaar tijdens je studie. Deze kun je gebruiken om aantekeningen op te maken tijdens de les, maar ook zul je tijdens de lessen met verschillende online programma’s gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan Word, PowerPoint, Excel en SPSS. Heb je geen geld om zo’n grote investering te doen? Of ben je over een aantal maanden al klaar met je studie? Ga dan een studie pc huren. Op deze manier hoef je geen grote uitgaven te doen en huur je voor een vast bedrag per maand een nieuwe laptop met alle gewenste functies.

Een handige planner

Wil je graag serieus aan de slag gaan met je studie, maar vind je het lastig om ook daadwerkelijk bezig te gaan? Of ben je een echte uitsteller? Een planner kan je leven iets meer structuur geven. Het is ongeveer hetzelfde als een agenda, maar dan toch anders. De ouderwetse agenda bestaat namelijk alleen uit een weekoverzicht met de datum en dagen van de week. Een planner is veel veelzijdiger. Je kunt er namelijk afspraken en taken in opschrijven, maar ook hele andere dingen zoals doelen, dromen of wensenlijstjes. Veel mensen gebruiken een planner als leidraad tijdens hun studie. 

iPad in je studietijd gebruiken

Twijfel je tussen het aanschaffen van een nieuwe laptop of een nieuwe iPad? Om erachter te komen wat de juiste keuze voor jou is, kun je jezelf de volgende vraag stellen:

Waar wil ik het apparaat voor gebruiken?

Wil je bijvoorbeeld aantekeningen maken tijdens de les of documenten snel bekijken tijdens het maken van huiswerk? Dan is een iPad een goede keuze voor jou. Het touchscreen maakt het namelijk mogelijk om snel te navigeren en schakelen tussen verschillende apps. Bovendien is een iPad veel compacter dan een laptop en dus eenvoudig mee te nemen naar school.