Waarom een training grenzen aangeven volgen?

Je grenzen aangeven. Het lijkt zo makkelijk, toch is dit in de praktijk vaak anders. Hoe vertel je je baas dat nog een extra avond overwerken je echt teveel wordt? Of hoe zal je collega reageren als je aangeeft niet voor hem of haar in te kunnen vallen? Soms kan het best lastig zijn om je grenzen aan te geven. Dit is waarom je een training grenzen aangeven kunt gaan volgen. Het zal jou helpen om goed voor jezelf op te komen en voor jezelf te gaan zorgen!

Het volgen van een training grenzen aangeven

Wanneer je je grenzen niet goed kunt aangeven dan kan dit grote gevolgen hebben. Je kunt hierdoor niet lekker in je vel zitten en er kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Om je grenzen goed aan te kunnen geven is het belangrijk om eerst je eigen grenzen te leren kennen. Pas wanneer je je eigen grenzen kent kun je deze grenzen gaan bewaken. Veel mensen hebben geen idee waar hun grenzen liggen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken en hier mee aan de slag te gaan. Wanneer jij je grenzen kent kun je deze beter bewaken. Bovendien kun je deze grenzen ook duidelijk naar de mensen in je omgeving communiceren. Op die manier is het voor de mensen in jouw omgeving ook makkelijker om die grenzen te respecteren. Wanneer jij je grenzen kenbaar maakt dan moeten mensen hier rekening mee houden. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het antwoord op de vraag; waarom jij een training grenzen aangeven zou moeten volgen heeft hier alles mee te maken. Door een training grenzen aangeven te volgen weet je niet alleen wat je grenzen zijn, maar belangrijker nog. Je leert hoe je dit naar anderen kunt communiceren en hoe je in je kracht kunt blijven staan.

De voordelen van het volgen van een training grenzen aangeven op een rijtje

Hierboven heb ik de voordelen van het volgen van een assertiviteitstraining al even benoemd. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje:

  • Je grenzen ontdekken
  • Je eigen grenzen bewaken
  • Je grenzen aangeven bij de mensen om je heen
  • Overtuigend ‘’nee’’ kunnen zeggen
  • Sterk in je schoenen staan en zelfverzekerd zijn

Een assertiviteitstraining volgen

Naast het volgen van een training grenzen aangeven is het volgen van een assertiviteitstraining ook zeker een aanrader. Een training grenzen aangeven en een assertiviteitstraining gaan eigenlijk hand in hand. Het doel van beide training is het vergroten van je zelfvertrouwen en leren opkomen voor jezelf. Dit alles op een assertieve en positieve manier. Communicatie speelt hierbij een grote rol. Tijdens de trainingen krijg je alle tools toegereikt om succesvol voor jezelf op te komen en je grenzen aan te leren geven. Door voorbeelden uit de praktijk te gebruiken en door oefeningen te doen leer je hoe je het geleerde in praktijk kunt brengen. Alles wat je tijdens de trainingen leert kun je blijven toepassen, hierdoor is het resultaat van de trainingen langdurig. Je kunt het blijven gebruiken zowel op de werkvloer als in je privé leven.

Ik hoop dat jij na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden en antwoord hebt gekregen op de vraag; waarom jij een training grenzen aangeven zou moeten volgen. Ik wens je heel veel succes en zelfverzekerdheid toe.