Stress van examens en toetsen?

Iedereen gaat weer anders om met spanning en stress tijdens de examens. Wat de één als heel belastend ervaart, vindt de ander juist een prettige werksituatie. Beter gezegd: stress is een gevoel, het is jouw beleving en beoordeling van een bepaalde situatie. Het positieve hiervan is dat je actief iets met dit gevoel van stress kan doen. Loopt de stress te hoog op, en zie je door de bomen het bos niet meer? Studiebegeleiding helpt hierbij de stress te verminderen door het bij de kern aan te pakken en te zorgen dat je met een optimaal gevoel, en kennis, de examens ingaat.

Alsnog je VMBO, HAVO of VWO diploma halen

Soms kan het gebeuren dat je jouw VMBO, HAVO of VWO diploma niet op de reguliere manier kunt behalen. Gelukkig zijn er hier verschillende oplossingen voor. Een daarvan is de VAVO thuisstudie. Hierbij kan je met behulp van een thuisstudie alsnog de laatste vakken halen en jouw diploma halen. Denk aan Aardrijkskunde, Geschiedenis, Wiskunde of Engels. Op Thuisstudiezoeken.nl lees je alle details hierover. Het grote voordeel hiervan is dat je het op je eigen tempo en in je eigen tijd kunt doen. Je hoeft dus niet op bepaalde momenten op een vaste locatie te zijn. Via de online leeromgeving krijg je bovendien feedback en zie je voortgang van je studie.

Huiswerkbegeleiding

Veel scholieren maken wel eens een periode door waarin het niet zo lekker loopt op school. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om zich te concentreren, de lesstof niet helemaal begrijpen of last hebben van faalangst. Wat de reden voor achterblijvende studieresultaten ook is: studiebegeleiding kan uitkomst bieden.

Één-op-één studiebegeleiding bij u tuis

In uw eigen huis studiebegeleiding krijgen? De naam zegt het al; Studiebegeleiding Thuis. Voor een kind/leerling kan het prettiger zijn om vanuit haar of zijn eigen thuis studiebegeleiding te krijgen. Studiebegeleiding past zich hierop aan. Het wordt daardoor ook persoonlijker dan wanneer er met een grote groep kinderen/leerlingen op een andere locatie studiebegeleiding gegeven wordt. Met één-op-één begeleiding krijgt elke leerling de aandacht die het verdient.

Vertrouwen en plezier

Studiebegeleiding helpt scholieren in een fijn studieritme te komen en zorgt ervoor dat ze niet meer achterlopen met huiswerk. Ze zien hun resultaten verbeteren en krijgen zo weer vertrouwen en plezier in het leren. En, niet onbelangrijk: ze houden meer tijd over voor de nodige ontspanning.